Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangınları önlemek ve denetleme altına örtmek için yangın baplarıyla beraberinde münteşir olarak kullanılan baş bir emniyet önlemidir. Bu merdivenler, insanoğluı bir binadan hızlı bir şekilde tahliye eylemek derunin mutasavvertır ve başka evgin durumlarda da kullanılabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan yamanın ve güçlü ısının autarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde iletmek başüstüneğu ciğerin, olabilir olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sağlamak için önlem alınmaktadır.

Dizayn olarak farklılık göstermekle birlikte kuma özellikleri, dayanıklı ve bozulmamış binada olmalarıdır. ölçün iç kapılara oranla farklı bir tasarruf ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Gerek bayilerimiz gerekse elden kâmilen satış olarak horda bucak düz illere görev vermekteyiz.

Binaların mimarisına reva kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın bapsı esasen bünyeların nihan güvenlik kahramanlarıdır. Bu binalarda bulunanların yangın çışitalarının çevresı yangın kapısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son mesabe önemlidir.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına münasebet evet.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye yangın kapısı olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Kapının estetik binası ve istek edilen aksesuarların tasarrufı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar maslahatlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride çevrilmiş kalabilir.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve sarsıntı afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların canını kurtardığında henüz iyi anlaşılacaktır.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bünyelarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine malik olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket kapılarının yalım alıntı süresiyse 60 dakikadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page